SECUNDÀRIA, E. Emocional

Durant el segon i tercer trimestre del 2021 hem dut a terme en els grups d’ESO, tallers sobre tres conceptes centrals: l’autoestima, la gestió emocional i la cohesió de grup.

Hem procurat adaptar la proposta inicial a la pròpia idiosincràsia de cada classe, tenint també present les aportacions del tutor/a, tant de l’informe previ com de les converses posteriors.

Els tallers han estat d’hora i mitja durant tres setmanes consecutives. Carmen Castro, Josep Borda i Rosa Chacón són els companys que els han dut a terme. En alguns tallers els ha acompanyat l’Alícia.


L’experiència ha estat molt positiva doncs ha servit per a fer reflexionar els nois i noies, per donar elements de treball al tutor i també pel nostre propi enriquiment personal, fruit de la interacció generada amb els i les alumnes.

Les dinàmiques emprades s’han mostrat valuoses per aconseguir els objectius, i en destaquem el joc del SI i el No, com també la carta adreçada a un mateix on els i les alumnes es fan una carta al jo futur.


L’acollida tant dels nois i noies com dels professors del centre va ser càlida i amable, permetent desenvolupar la nostra tasca amb tranquil·litat i alegria.

Destaquem les actuacions més personals amb alguns alumnes i la comunicació fluida així activada, podent aprofundir en les seves pròpies problemàtiques, donant-los-hi un espai per expressar el seu sentir i el seu pensar.


En definitiva, ha estat una experiència plena, satisfactòria i, segons les valoracions constructiva.

Gràcies!!!!!!!!!!!! a tota la comunitat educativa de l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera de Sant Feliu de Codines

Deja un comentario